top icon
Επικαιρότητα

Αυτή η Porsche 911 GT1 Evo αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Tο μοναδικό -στην κυριολεξία- αντίτυπο της αγωνιστικής 911 GT1 Evo, που επισήμως μετατράπηκε σε street legal αυτοκίνητο, με άδεια κυκλοφορίας και… κανονικές πινακίδες, βγαίνει στο σφυρί σε λίγες μέρες από σήμερα.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η Porsche παρουσίασε την αγωνιστική εκδοχή της 911 με την οποία η εταιρεία μετείχε στο πρωτάθλημα GT και συγκεκριμένα στην κατηγορία GT1 της FIA. Το ντεμπούτο της έγινε το 1996, αφού προηγουμένως οι Γερμανοί είχαν «γεννήσει», προκειμένου να πάρουν την πολυπόθητη «ομολογκασιόν», 25 μόλις «πολιτικά» αντίτυπά της. Επί της ουσίας, επρόκειτο για ένα «υβριδικό» αυτοκίνητο, το οποίο υιοθετούσε το εμπρός μέρος της τρέχουσας 911 (γενιά 993), σε συνδυασμό με τα… οπίσθια της καθαρόαιμης 962 Group C. Την κίνηση στο εντυπωσιακό αυτό αυτοκίνητο παρείχε ένας flat-six δίτουρμπος κινητήρας 3,2 λίτρων, ο οποίος απέδιδε, ανάλογα με τη ρύθμισή του, από 600 έως 640 ίππους. Την επόμενη όμως χρονιά, η εταιρεία δέχθηκε έντονη πίεση στις πίστες από τον ομοεθνή της ανταγωνισμό και συγκεκριμένα από την Mercedes και την CLK-GTR, γεγονός που την υποχρέωσε να παρουσιάσει την έκδοση Evo της GT1, ένα αυτοκίνητο με βελτιωμένη αεροδυναμική σε σχέση με την «απλή» 911 GT1.

Η εικονιζόμενη 911 GT1 Evo, σύμφωνα με την RM Sotheby’s, η οποία έχει αναλάβει τη δημοπράτησή της, είναι το μοναδικό αγωνιστικό αντίτυπο της σειράς «Evolution» που επισήμως έχει μετατραπεί από την Porsche σε «πολιτικό». Η συγκεκριμένη καλλονή με αριθμό κυκλοφορίας «P1 POW» και αριθμό πλαισίου «GT1 993-117», έχει πλούσιες αγωνιστικές περγαμηνές, καθώς στο βιογραφικό της θα συναντήσει κανείς, μεταξύ άλλων, 13 πρώτες θέσεις σε 31 στο σύνολο συμμετοχές στο πρωτάθλημα FIA GT. Από το 1999 έως  και το 2001, το αυτοκίνητο έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο Καναδικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας GT δίνοντας μάλιστα το «παρών» και στον διάσημο 24ώρο αγώνα αντοχής της Daytona.

Σύμφωνα με την RM Sotheby’s, το εύρος της επιθυμητής τιμής πώλησης της συγκεκριμένης Porsche 911 GT1 Evo κυμαίνεται από 2,7 έως 3 εκ. ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ