top icon
Επικαιρότητα

Αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες

Έντονο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας για τα καινούργια αυτοκίνητα

Λίστες αναμονής έχουν ανοίξει, προκειμένου κατά σειρά προτεραιότητας να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους οι οδηγοί των καινούργιων αυτοκινήτων, που τα αγόρασαν αλλά δεν μπορούν ακόμη να τα χαρούν. Περισσότερο πιεστική είναι η κατάσταση αυτή για τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, που έκαναν μαζικές αγορές οχημάτων λόγω της επερχόμενης Ολυμπιάδας, τα οποία όμως παραμένουν ακόμη ακινητοποιημένα.

Περίπου 10.000 αγοραστές περιμένουν την έκδοση των πινακίδων τους αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του «παγώματος» λόγω ένστασης του νέου διαγωνισμού που προκηρύχθηκε, προκειμένου το υπουργείο Μεταφορών να προμηθευτεί 200.000 πινακίδες κυκλοφορίας για τις ανάγκες του. Από αυτές, οι 120.000 προορίζονται για την Νομαρχία Αθηνών. Οι νομαρχιακές υπηρεσίες είχαν προσδιορίσει το πρόβλημα από τον Φεβρουάριο και υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν κινήθηκε γρήγορα, ώστε να προλάβει την διαφαινόμενη έλλειψη. Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών εκφράζει αισιοδοξία για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και των αποθεμάτων που πρέπει να έχουν οι τέσσερις αρμόδιες Διευθύνσεις του στην Αττική, καθώς θα προμηθευτεί 40.000 πινακίδες με απευθείας ανάθεση.

Οριστικό τέλος στο πρόβλημα θα φέρουν βέβαια οι νέου τύπου «ευρωπαϊκές» πινακίδες κυκλοφορίας, των οποίων η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ