top icon
Επικαιρότητα

Aύξηση διοδίων στις εθνικές οδούς

Στα εγκαίνια του οδικού τμήματος Βέροιας –Πολυμύλου (παράκαμψη Καστανιάς) επί της Εγνατίας Οδού ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κος Σουφλιάς προανήγγειλε για δεύτερη φορά την αύξηση διοδίων στις εθνικές οδούς τονίζοντας πως στις χώρες της Ε.Ε. το αντίτιμο διέλευσης είναι τρεις φορές ακριβότερο από ό,τι στην Ελλάδα: 0,04 ευρώ στοιχίζει το χιλιόμετρο εκεί, ενώ εδώ πληρώνουμε μόλις 0,016 ευρώ.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο «κομμάτι» της Εγνατίας Οδού, συντομεύει κατά 33 λεπτά της ώρας το ταξίδι με αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη ως την Κοζάνη (συνολικός πλέον χρόνος, τα 65 λεπτά). Στα 26 χιλιόμετρα του μήκους του συμπεριλαμβάνονται 14 γέφυρες και 12 σήραγγες, από τις οποίες διέρχονται προς το παρόν μόνο τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, αφού τα λεωφορεία και τα φορτηγά θα χρησιμοποιούν μέχρι νεωτέρας την παλιά εθνική οδό. Ως ανώτατο όριο ταχύτητας στο νέο τμήμα καθορίστηκαν τα 120 χλμ/ώρα, ενώ εντός των σηράγγων θα ισχύουν τα 100 χλμ.

Το σύνολο των έργων της Εγνατίας Οδού θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2008 και το συνολικό κόστος της θα φθάσει τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ