top icon
Επικαιρότητα

Η θεά της Cadillac επιστρέφει

Το σύμβολο πολυτέλειας και κομψότητας επιστρέφει μετά από 66 χρόνια στο καπό της Cadillac. Kαι συγκεκριμένα στο ηλεκτρικό Celestiq.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’30 οι αυτοκινητοβιομηχανίες τοποθετούσαν διάφορα σύμβολα στα καπό των μοντέλων τους ώστε να ενισχύσουν το στυλ και την πολυτέλεια.

Το ίδιο έκανε και η Cadillac η οποία τοποθέτησε στα καπό των μοντέλων της από το 1933 έως το 1956 το σύμβολο Cadillac Goddess (θεά της Cadillac).

Cadillac

Στη συνέχεια το σύμβολο αυτό σταμάτησε να χρησιμοποιείται από την Cadillac καθώς οι τάσεις στη σχεδίαση των αυτοκινήτων άλλαξαν. Ωστόσο το σύμβολο Cadillac Goddess θα επιστρέψει στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Αμερικάνικης μάρκας Celestiq. Το σύμβολο φυσικά θα είναι αναδιαμορφωμένο προκειμένου να συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής.

Πίσω από τον σχεδιασμό της Cadillac Goddess βρίσκεται ο Richard Wiquist. Ο σχεδιαστής της General Motors, είχε ως σημείο αναφοράς το σύμβολο του 1933, ωστόσο στη νέα Cadillac Goddess υπάρχουν στοιχεία τα οποία αντιπροσωπεύουν το ηλεκτρικό μέλλον της Cadillac.

Cadillac

Το νέο χειροποίητο σύμβολο θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του οχήματος, πάνω στο καπό, ενώ ένα οπτικό ερέθισμα της Cadillac Goddess θα εμφανίζεται κατά την έναρξη και τον τερματισμό της διαδικασίας φόρτισης στο Celestiq EV.  Στο εσωτερικό η θεά της Cadillac βρίσκεται πάνω στον περιστροφικό επιλογέα μέσω του οποίου ο οδηγός χειρίζεται το σύστημα infotainment.

Cadillac

O Bryan Nesbitt, εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της Cadillac δήλωσε πως: “Το Celestiq είναι η αρχή του μέλλοντος για την Cadillac, μεταφέροντας την καλλιτεχνική καινοτομία που φέρνει η μάρκα στα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα. Θέλαμε αυτό το μοντέλο να ενσαρκώνει τη σημαντική κληρονομιά της μάρκας με έναν πραγματικά ουσιαστικό τρόπο”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ