top icon
Επικαιρότητα

Car Of The Year 2011: Oι 7 υποψήφιοι

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Car Of The Year τα 7 υποψήφια μοντέλα, τα οποία στη συνέχεια θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2011».

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Car Of The Year τα 7 υποψήφια μοντέλα, τα οποία στη συνέχεια θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2011».

Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή COTY (ακρωνύμιο του Car Of The Year) αποτελείται από επιλεγμένους Ευρωπαίους δημοσιογράφους του αυτοκινητιστικού τύπου που ψηφίζουν διαδοχικά για να αναδείξουν το νικητή. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται εδώ και λίγα χρόνια και ο διευθυντής των «4Τροχών» κ. Στράτης Χατζηπαναγιώτου. Η πρώτη ανάλογη ψηφοφορία έγινε το 1964. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Ολλανδός δημοσιογράφος Fred van der Vlugt του περιοδικού AutoVisie, ο οποίος συγκέντρωσε 26 επαγγελματίες δοκιμαστές αυτοκινήτων από εννέα διαφορετικές χώρες. Σήμερα στην επιτροπή συμμετέχουν συνολικά 59 δημοσιογράφοι από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Πρωτεύοντα ρόλο στη ψηφοφορία διαδραματίζουν πέντε χώρες, οι οποίες διαθέτουν μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων. Αυτές έχουν από έξι ψήφους η καθεμία και είναι οι: Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν τα νέα μοντέλα ανάμεσα στους υποψήφιους για τον τίτλο είναι να έχει αρχίσει η διάθεσή τους σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες και να αριθμούν 5.000 μονάδες. Το όνομα του τελικού νικητή θα ανακοινωθεί στις 29 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. _Σπ.Χατ.

 
ΟΙ 7 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
 
Alfa Romeo Giulietta
Citroën C3/DS3
Dacia Duster
Ford C-Max/Grand C-Max
Nissan Leaf
Opel Meriva
Volvo S60/V60
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ