top icon
Επικαιρότητα

Car Of The Year 2021 – Toyota Yaris

Το Toyota Yaris αναδείχθηκε νικητής της τελικής ψηφοφορίας των μελών της Επιτροπής COTY, κερδίζοντας τον βαρύτιμο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»

Η 58η (αρχής γενομένης το 1964) τελική ψηφοφορία των εκλεκτόρων, καθώς φυσικά και η αναγγελία του νικητή μεταδόθηκαν διαδικτυακά, μέσω της σελίδας www.gims.swiss, ακριβώς όπως συνέβη και το 2020. Αλφαβητικά, οι διεκδικητές του 58ου τίτλου του θεσμού Car Of The Year για το 2021 ήταν τα εξής μοντέλα: Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat New 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris, Volkswagen ID.3. Το Toyota Yaris είχε κερδίσει τον τίτλο και στην πρώτη του γενιά.

COTY FINALIST

Η φετινή επτάδα, από την οποία αναδείχθηκε μέσω της ψηφοφορίας ο νικητής, ήταν το αποτέλεσμα της δεύτερης φάσης της διαδικασίας, κατά την οποία τα μέλη της Επιτροπής «Car Of The Year» κλήθηκαν να επιλέξουν τη δική τους short list, μέσα από συνολικά 29 μοντέλα που παρουσιάστηκαν τη χρονιά που πέρασε και αξιολογήθηκαν. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του COTY ανέρχονται στα 59, με την εκπροσώπηση 22 στο σύνολο χωρών στην κριτική Επιτροπή του. Κράτη όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ισπανία εκπροσωπούνται στο θεσμό με 6 εκλέκτορες το κάθε ένα.

COTY 2021

Τελική κατάταξη

Toyota Yaris – 266 βαθμοί

Fiat 500 – 240 βαθμοί

Cupra Formentor – 239 βαθμοί

Volkswagen ID.3 – 224 βαθμοί

Skoda Octavia – 199 βαθμοί

Land Rover Defender – 164 βαθμοί

Citroen C4 – 143 βαθμοί

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει την τιμή να εκπροσωπείται στο θεσμό σταθερά από το 1982 και μετά, με τον ιδρυτή του περιοδικού «4Τροχοί» Κώστα Καββαθά να αποτελεί μόνιμο μέλος της Επιτροπής ως και το 2004 και τον διευθυντή του περιοδικού Στράτη Χατζηπαναγιώτου να αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση αυτή από την επόμενη χρονιά. Το 2021 τη σκυτάλη παρέλαβε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Ελένη Ξενάκη. Ζώντας πια σε καθεστώς πανδημίας εδώ και καιρό, ελπίζουμε πως του χρόνου όλα τα υγειονομικά εμπόδια θα έχουν απομακρυνθεί και η όλη διαδικασία θα επιστρέψει στην γνωστή σε όλους μας κανονικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ