top icon
Επικαιρότητα

Citroen Nemo, Van of the year 2009

Η Citroën κατακτά για μια δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του “International Van of the Year 2009”, αυτή τη φορά με το Nemo.

Η Citroën κατακτά για μια ακόμα φορά τον τίτλο του “International Van of the Year 2009” με το νέο Nemo. Μάλιστα, η γαλλική εταιρία βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την περυσινή επιτυχία του Jumpy, ενώ φέτος μετά το Nemo τη δεύτερη θέση στο βάθρο καταλαμβάνει το νέο Berlingo.
 
Το Citroën Nemo αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ των ομίλων PSA και FIAT και  συμπληρώνει την εκτεταμένη οικογένεια των επαγγελματικών αυτοκινήτων της Citroën. Τοποθετείται δίπλα στο Berlingo First, στο Νέο Berlingo στο Jumpy και στο Jumper. Με τη γκάμα της η Citroën φιλοδοξεί να καλύψει σχεδόν εξ ολοκλήρου τις ανάγκες των πελατών Επαγγελματικών Αυτοκινήτων, (με ωφέλιμο φορτίο έως 2 τόνους και ωφέλιμο όγκο από 2,5 έως 17 κυβ.μ.).
 
Το Nemo διαθέτει ωφέλιμο όγκο 2,5 κυβ.μ., ωφέλιμο φορτίο 610 κιλά, κάθισμα συνοδηγού Extenso, και επίσης πολλές διαμορφώσεις που επιτρέπουν την επέκταση του ωφέλιμου όγκου στα 2,8 κυβ.μ. και του μήκους φόρτωσης σε σχεδόν 2,5 μέτρα. Και όλα αυτά παρά τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 3,86 μέτρα) χάρη στις οποίες ο οδηγός του μπορεί να ελίσσεται εύκολα μέσα στην πόλη.
 
Το Nemo εκτός από πρακτικό είναι και οικονομικό, τόσο σε αξία κτήσης, όσο και στη χρήση του. Ο κινητήρας HDi των 70 ίππων, σε συνδυασμό με το σειριακό κιβώτιο SensoDrive των 5 σχέσεων, υπόσχεται κατανάλωση 4,4 λτ/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων CO2 116 γρ./χλμ., τιμές που αποτελούν ρεκόρ για την κατηγορία του.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ