top icon
Επικαιρότητα

Διαγράφονται στη Γερμανία αυτοκίνητα του dieselgate που δεν επιδιορθώθηκαν

Πολλοί ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων μοντέλων των Audi και VW που δεν προέβησαν στην επιδιόρθωση των αυτοκινήτων τους είναι πλέον αντιμέτωποι στη Γερμανία με ανακλήσεις των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Η γερμανική Automobilwoche αναφέρει ότι η KBA, η γερμανική ρυθμιστική αρχή της χώρας, έχει ήδη ανακαλέσει τις εγγραφές σε αρκετά πετρελαιοκίνητα οχήματα των Audi και VW σε Αμβούργο και Μόναχο μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις στους οδηγούς τους, καθώς τα αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να εκπέμπουν περισσότερα NOx από αυτά που είχαν αρχικά δηλωθεί.

Θυμίζουμε πως στη Γερμανία η επιδιόρθωση των αυτοκινήτων του dieselgate είναι υποχρεωτική, καθώς οι αρχές της χώρας την ανέδειξαν ως «ανάκληση ασφαλείας». Αντίθετα, σε χώρες όπως η Μ. Βρετανία, για παράδειγμα, η εν λόγω ανάκληση χαρακτηρίζεται ως «υπηρεσία».

Έως και τον περασμένο Ιούνιο, το 95% από τα 2,46 εκ. οχήματα στη Γερμανία που πλήττονται από το διαβόητο σκάνδαλο είχαν επιδιορθωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε το VW Group σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας. Μολαταύτα, αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες των πετρελαιοκίνητων μοντέλων του γερμανικού ομίλου που θεωρούν πως η επιδιόρθωση των κινητήρων επιφέρει αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου αλλά και πολλά ακόμα προβλήματα και ως εκ τούτου δεν δείχνουν πρόθυμοι να συμμορφωθούν με την ως άνω εντολή ανάκλησης.

Η VW ισχυρίζεται με θέρμη πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ