top icon
Επικαιρότητα

Διεθνές συμπόσιο για το όζον

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής η Τoyota ανέλαβε την χορηγία και το Prius ήταν το επίσημο αυτοκίνητο του Διεθνούς Συμποσίου για το Όζον, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας με εντυπωσιακή συμμετοχή εκπροσώπων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από μια πλειάδα αναγνωρισμένων φορέων (Διεθνής Επιτροπή Όζοντος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων, NASA, Ακαδημία Αθηνών και Ιδρύματα Ωνάση και Μποδοσάκη) με την υποστήριξη της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς, πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Τετρακόσιοι πενήντα επιστήμονες από 60 χώρες συνολικά, βρέθηκαν στην Κω και συμμετείχαν στις εργασίες του, ενώ την εναρκτήρια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Κω, προλόγισαν ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Χ. Σαρτζετάκης και ο Υπουργός Αιγαίου, κ. Α. Παυλίδης.

Στο οκταήμερο συνέδριο ανακοινώθηκαν εξακόσιες ογδόντα πρωτότυπες εργασίες που αφορούν στα νεότερα ευρήματα της παρακολούθησης και μελέτης του στρώματος του όζοντος από το Διάστημα και από τη γη. Για πρώτη φορά, μάλιστα, δόθηκαν συγκριτικά στοιχεία μετρήσεων από μια ολόκληρη αλυσίδα δορυφόρων που περιβάλλει τη γη και παρακολουθεί το προστατευτικό στρώμα του όζοντος.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων του συνεδρίου σε ειδικό χώρο παρουσιάστηκε το οικολογικού αυτοκινήτου Prius, όπου οι επιστήμονες ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματά του και την μειωμένη εκπομπή ρύπων σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα την υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου. Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται είναι ήδη δοκιμασμένη με επιτυχία, απόλυτα φιλική προς τον χρήστη και το περιβάλλον και με άριστες προδιαγραφές για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ