top icon
Επικαιρότητα

ΕΕ: ενιαίες άδειες οδήγησης ως το 2012

Από το 2012 όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέτουν νέου τύπου άδειες οδήγησης, που θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας. Το πρόγραμμα αυτό έχει εφαρμοστεί ήδη «πιλοτικά» με επιτυχία σε ορισμένες χώρες, ενώ με την πλήρη αποδοχή του σε έξι χρόνια από όλα τα κράτη θα καταργήσει αυτόματα τις 110 διαφορετικού τύπου άδειες, που ισχύουν σήμερα στην Ευρώπη.
 
Αυτά αποφασίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, από το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών των «25», με στόχο την απλοποίηση όλων των διαδικασιών στα οδικά ταξίδια εντός των συνόρων της ΕΕ.
 
Διαφοροποιούνται σημαντικά πλέον οι άδειες οδήγησης μοτοσικλέτας, αφού μεγάλου κυβισμού δίτροχα θα οδηγούν μόνο όσοι είναι 24 ετών και άνω, ενώ για τους αναβάτες μικρότερης ηλικίας οι σχετικές διατάξεις δυσκολεύουν πολύ, καθώς τους θέτουν ως όρο για να αποκτήσουν «μεγάλη» άδεια να αποδείξουν ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια οδηγούσαν μικρότερου κυβισμού μοτοσικλέτες.
 
Οι αναγκαίες ρυθμίσεις για την υλοποίηση της διυπουργικής συμφωνίας θα προωθηθούν σταδιακά σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, που έχουν καταληκτικό έτος των αλλαγών που θα πρέπει να κάνουν το 2012.       

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ