top icon
Επικαιρότητα

Έφυγε ο Νίκος Μάργαρης

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 70 χρόνων ο πανεπιστημιακός καθηγητής Νίκος Μάργαρης, διευθυντής επί 14 χρόνια του «National Geographic» και αγαπητός συνεργάτης του περιοδικού μας.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 70 χρόνων ο πανεπιστημιακός καθηγητής Νίκος Μάργαρης, αγαπητός συνεργάτης του περιοδικού μας και διευθυντής επί 14 χρόνια του «National Geographic».

Γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο διετέλεσε ακαδημαϊκός δάσκαλος, όπως και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Υπήρξε πρωτοπόρος της μεσογειακής οικολογίας φυτών, ενώ παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ.

Στο περιοδικό μας ήταν σταθερός και ιδιαίτερα αγαπητός συνεργάτης από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, διάστημα κατά το οποίο η στήλη του “Οικο-λογικά” δεν έλειψε από κανένα τεύχος μας.

Οι 4ΤΡΟΧΟΙ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα, που την τίμησε με το έργο και την παρουσία του.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ