top icon
Επικαιρότητα

Eγνατία: καθ' οδόν οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η «Εγνατία Οδός ΑΕ» δημοπρατεί τους πέντε πρώτους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Η εταιρεία αναμένει την έκδοση των περιβαλλοντικών αδειών για δύο ΣΕΑ και αμέσως θα προχωρήσει στη δημοπράτηση πέντε αμφίπλευρων στις περιοχές «Αρδάνιο», «Ελευθεροχώρι», «Σώστη», «Μάκρη» και «Κουλούρα». Οι υπόλοιποι οκτώ αμφίπλευροι Σταθμοί έχει προγραμματιστεί να δημοπρατηθούν έως το τέλος Ιουνίου.

Οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών γίνονται με παραχώρηση και ο παραχωρησιούχος μέσα σε έξι μήνες είναι υποχρεωμένος να έχει κατασκευάσει το πρατήριο βενζίνης και, στους επόμενους έξι μήνες τις υπόλοιπες υποδομές εξυπηρέτησης του κοινού.

Από τα 670 συνολικά χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού έχουν αππερατωθεί και δοθεί σε κυκλοφορία τα 540 χιλιόμετρα, απομένουν δε άλλα 130 από τα οποία τα 45 είναι η χάραξη Καβάλας, 7 η γέφυρα του Νέστου και μέρος της διαδρομής Χρυσούπολη- Βανιάνο, 32 στο «πέρασμα της αρκούδας», ενώ τα υπόλοιπα 46 χιλιόμετρα βρίσκονται σε διάφορα σημεία ανά την Ήπειρο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ