top icon
Επικαιρότητα

Είναι ηθική υποχρέωση των εταιρειών η αναβάθμιση των ρυπογόνων ντίζελ, δηλώνει η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας

Η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας θεωρεί πως η αναβάθμιση των ρυπογόνων ντίζελ οχημάτων πρέπει να γίνει σταδιακά στη χώρα, όντας ηθική υποχρέωση των ίδιων των αυτοκινητοβιομηχανιών για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν την ηθική υποχρέωση να αναβαθμίσουν τα ρυπογόνα οχήματα που αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους χώρας, δήλωσε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Svenja Schulze, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν είχε στη διάθεσή της τα νόμιμα μέσα ώστε να τις αναγκάσει να το πράξουν.

Σε συνέντευξή που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Die Welt, η Svenja Schulze δήλωσε ότι οι αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πρώτα στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις πόλεις με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Όπως δήλωσε, με τη στόχευση αυτή, το κόστος το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα περιοριστεί «λίγα δισεκατομμύρια».

«Δεν αναφέρομαι σε άμεση αναβάθμιση όλων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Γερμανία, αλλά σε μια σταδιακή αποκατάστασή τους», δήλωσε η Υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας.

Και προσέθεσε:

«Χωρίς τις αναβαθμίσεις, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών θα πέσει ακόμη περισσότερο. Ούτε οι οδηγοί ούτε οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τις αναβαθμίσεις αυτές. Οι κατασκευαστές έχουν αυτή την υποχρέωση»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ