top icon
Επικαιρότητα

«Εκπτώσεις» στα τεκμήρια

Διαβεβαιώσεις στους παράγοντες της αγοράς αυτοκινήτου σχετικά με τα τεκμήρια διαβίωσης έδωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Καθησυχαστικός όσον αφορά τα τεκμήρια, εμφανίστηκε στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εισαγωγέων αυτοκινήτων ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Αλογοσκούφης τους διαβεβαίωσε ότι τα τεκμήρια διαβίωσης που θα υιοθετηθούν δεν θα έχουν σχέση με όσα ίσχυαν ως το 2003.
 
Όσον αφορά τα τεκμήρια χρήσης και συντήρησης των ΙΧ, μία από τις προτάσεις που εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει απαλλαγή για τα αυτοκίνητα κάτω των 2.000 κ.εκ. Για ένα ΙΧ με 2λιτρο κινητήρα το ετήσιο τεκμήριο ενδέχεται να φθάνει τα 3.500 ευρώ, και θα περιλαμβάνει το κόστος για τα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και τα σέρβις. Στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού (άνω των 4.000 κ.εκ.) η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη θα αγγίζει τα 6.000 ευρώ.
 
Τα τεκμήρια για τα ΙΧ θα προστίθεται σε αυτά για τα σκάφη αναψυχής, τις εξοχικές κατοικίες και τις οικιακές βοηθούς. Αντιθέτως η κυβέρνηση δείχνει να έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για φορολόγηση των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία και των δόσεων για τις πιστωτικές κάρτες.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ