top icon
Επικαιρότητα

Αλλάζει όψη το Νέο Ηράκλειο-Δείτε ποιες αλλαγές θα γίνουν

Αλλάζει όψη το Νέο Ηράκλειο Αττικής, με δύο έργα που θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της ταλαιπωρίας πεζών και οδηγών, στην ενίσχυση της ασφάλειας αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής.

Τα δύο έργα που θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής είναι η διάνοιξη της λεωφόρου Ηρακλείου προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και η υπογειοποίηση της «Μελίνας Μερκούρη», συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Η. Μπάρμπας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλεξ. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη του δήμου, προκειμένου να γίνει έλεγχος για τυχόν ανάγκη επικαιροποίησης των τευχών δημοπράτησης και του προϋπολογισμού των έργων, ώστε να προχωρήσει και η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και εν συνεχεία η δημοπράτηση των έργων.

Στις αρχές του Μαρτίου εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της διαδρομής της λεωφόρου Ηρακλείου, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα έργα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος είναι τα δύο αυτά σημαντικά έργα, η διάνοιξη της λεωφόρου Ηρακλείου και η υπογειοποίηση της «Μελίνας Μερκούρη» να μπουν σύντομα σε φάση δημοπράτησης. Η διάνοιξη της λεωφόρου Ηρακλείου και η υπογειοποίηση της «Μελίνας Μερκούρη», αποτελούν έργα πνοής, όχι μόνο για τους κατοίκους του δήμου Ηρακλείου αλλά συνολικά για τους κατοίκους των όμορων δήμων οι οποίοι διέρχονται από την περιοχή.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ