top icon
Επικαιρότητα

Ανασφάλιστα οχήματα: Πλησιάζει το τέλος τους

Στη νέα βάση δεδομένων που δημιουργείται για τα ανασφάλιστα οχήματα, θα έχουν πλέον πρόσβαση εκτός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Tροχαία και ο ασφαλιστικός κλάδος.

Λίγο πριν την πλήρη ολοκλήρωσή του βρίσκεται το σύστημα εντοπισμού, καταγραφής και επιβολής κυρώσεων στα ανασφάλιστα οχήματα ιδιωτικής χρήσης. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταχθεί στο σύστημα και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στη βάση δεδομένων θα έχουν πλέον πρόσβαση πέραν της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η ασφαλιστική αγορά, όπως και η Tροχαία, που θα είναι επιφορτισμένη με την επιβολή κυρώσεων στους επιτόπιους ελέγχων.

Όποτε θα κρίνεται αναγκαίο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα σαρώνει τη βάση δεδομένων με όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα και θα διαπιστώνει ποια εξ αυτών δεν διαθέτουν σήμα ασφάλισης ώστε να επιβάλει τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα. Η δουλειά όλη θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο λόγω της πανδημίας καθυστέρησε. Όμως, το πολύ από τον Σεπτέμβριο, το σύστημα θα λειτουργεί πλήρως.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ