top icon
Επικαιρότητα

Ασφάλιση κλοπής μoτοσικλέτας – Ποιες εταιρείες την καλύπτουν;

Στην Ελλάδα περίπου 7.500-8.500 ιδιοκτήτες μοτοσικλετών πέφτουν ετησίως θύματα κλοπής. Σαν όχημα, η μοτοσικλέτα είναι πολύ πιο εύκολη λεία για τους ληστές από ό,τι ένα αυτοκίνητο, καθώς είναι περισσότερο εκτεθειμένη.

Σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, περιλαμβάνεται η απαραίτητη εκ του νόμου ασφάλιση για αστική ευθύνη έναντι τρίτων και καλύψεις οδικής βοήθειας. Όμως, είναι περιορισμένες οι εταιρείες που παρέχουν στους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ασφάλιση για ολική ή μερική κλοπή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Insurancedaily.gr ασφάλιση για κλοπή μηχανής υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η κάθε μία παρέχουν οι εταιρείες AIG και Interamerican, καθώς και η Apeiron (τα συμβόλαια και οι καλύψεις που παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες μεταβάλλονται).

ασφάλιση

Τι να προσέξετε κατά την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Οι εταιρείες καλύπτουν η κάθε μία διαφορετικό ποσοστό της αξίας της μοτοσικλέτας σε περίπτωση κλοπής, μπορεί κάποια εταιρεία να καλύπτει το 100% της αξίας της, ενώ κάποια άλλη το 70-75%. Το κόστος της κάλυψης ποικίλλει αρκετά, ενώ εξαρτάται και από τους όρους του συμβολαίου και την απαλλαγή. Παράγοντες που παίζουν επίσης ρόλο στην τιμολόγηση είναι η παλαιότητα, οι ίπποι, ο ταχυδρομικός κώδικας και η ηλικία του οδηγού. Αν η μοτοσικλέτα που κλάπηκε είναι παλιά, θα χρειαστεί η συνδρομή πραγματογνώμονα, αν είναι νέα η αποζημίωση ορίζεται με βάση το τιμολόγιο αγοράς. Τέλος, ενημερωθείτε για τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο συμβόλαιό σας και την απαλλαγή (το ποσό που επιβαρύνεστε δηλαδή εσείς για κάθε ζημιά).

Πηγή: insurancedaily

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ