top icon
Επικαιρότητα

Αθήνα – Ανοίγει ξανά για όλα τα οχήματα η βασιλίσσης Ολγας

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει δηλώσει ότι μια από τις πρώτες του ενέργειες είναι να ανοίξει και πάλι την πρόσβαση στα Ι.Χ. στη Βασιλίσσης Όλγας, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία.

Με την επιστροφή των ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων στη βασιλίσσης Όλγας θα δοθεί μια ανάσα στον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης, αλλά και στην επιπλέον κυκλοφορία που έχουν επωμιστεί περιοχές όπως το Παγκράτι και η Καισαριανή.

Η λεωφόρος βασιλίσσης Όλγας είναι κεντρική λεωφόρος της Αθήνας, με την οποία η λεωφόρος Αμαλίας συνδέεται με τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου. Έλαβε την ονομασία της προς τιμήν της βασίλισσας Όλγας. Ένθεν και ένθεν της λεωφόρου Όλγας βρίσκονται οι στύλοι του Ολυμπίου Διός και ο Εθνικός Κήπος, ενώ στη μια λωρίδα της λεωφόρου περνάει το τραμ.

queen Olga

Η λεωφόρος Όλγας το 2020 μετατράπηκε άτυπα σε πεζόδρομο εξαιτίας του «Μεγάλου Περιπάτου», ενώ πριν από λίγους μήνες υπεγράφη από το Δήμο Αθηναίων σύμβαση με την οποία επρόκειτο να δρομολογηθεί ανάπλαση της λεωφόρου για να γίνει μόνιμα πεζόδρομος, διατηρώντας τους δύο τροχιοδρόμους του τραμ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ