top icon
Νέα

BMW ή Mercedes: Ποια πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

BMW και Mercedes είναι οι δύο premium μάρκες που έχουν τους πιο πιστούς φίλους στην Ελλάδα. Ποια όμως πούλησε τα περισσότερα αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Δύο premium κατασκευαστές. Δύο εταιρείες που προσφέρουν υψηλής ποιότητας και κύρους αυτοκίνητα, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων οδηγών. Στην Ελλάδα, BMW και Mercedes πρωταγωνιστούν στην αγορά αυτοκινήτου, με τα μερίδια αγοράς τους να είναι τα υψηλότερα στην πολυτελή κατηγορία.

plug-in hybrid BMW 3series vs Mercedes C-Class

Αμφότερες, οι δύο γερμανικές εταιρείες παρέχουν μια σειρά εξαιρετικών μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες, από τα hatchback, έως τα SUV, τα ηλεκτρικά, τα sedan και τα sport, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών.

Πρώτη η BMW

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το πρώτο εξάμηνο του 2023, η BMW είναι αυτή που πέρασε πρώτη το νήμα στην premium κατηγορία. Η βαυαρική μάρκα, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου παρέδωσε 2.871 επιβατικά οχήματα, έναντι 2.338 οχημάτων της Mercedes-Benz.

4T114 bmw X1 vs mercedes GLA

Μάλιστα, η BMW πλασαρίστηκε μέσα στην πρώτη δεκάδα στο σύνολο της αγοράς και συγκεκριμένα στην 9η θέση, με τη Mercedes να είναι 12η, επιδεικνύοντας τη δυναμική τους και το “όνομα” που έχουν φτιάξει στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά στα μοντέλα που έκαναν τη διαφορά, ήταν τα BMW X1 και Mercedes GLA, δηλαδή τα μικρομεσαία SUV της γκάμας τους. Αυτό της εταιρείας από το Μόναχο πούλησε 1.130 μονάδες στην Ελλάδα και αυτό της φίρμας από τη Στουτγκάρδη 726 μονάδες.

MERCEDES GLA 200

Τα δύο αυτά μοντέλα είναι τα πιο δημοφιλή, με τις τιμές της X1 να ξεκινούν από 38.450 € και της GLA από 39.400 €.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ