top icon
Επικαιρότητα

Δακτύλιος: Βελτιώθηκε η κυκλοφορία εντός των ορίων του

Παρά το γεγονός ότι οι κύριες αρτηρίες της περιφέρειας πρωτευούσης καθημερινά ασφυκτιούν από κίνηση, η Περιφέρεια Αττικής δίνει στοιχεία, με βάση τα οποία ο Δακτύλιος παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, κατά την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης προκύπτει ότι η εικόνα στο οδικό δίκτυο εντός Δακτυλίου είναι σημαντικά βελτιωμένη. Ειδικότερα έχει διαπιστωθεί αύξηση της μέσης ταχύτητας 17% και μείωση των καθυστερήσεων 20% (πχ 64% στην Βασιλίσσης Αμαλίας και 39% στην Καλιρρόης).

Αποκλίσεις παρουσιάζονται ανάλογα με τις ημέρες και ώρες. Για παράδειγμα η μέση ταχύτητα είναι αυξημένη το πρωί της Δευτέρας κατά 27%, ενώ το πρωί της Πέμπτης 33%. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αφορούν στην εικόνα που παρουσιάζεται εντός Δακτυλίου, ενώ έχει ζητηθεί από τους συγκοινωνιολόγους να μελετήσουν και τα στοιχεία εκτός Δακτυλίου προκειμένου να αξιολογηθεί συνολικά το ζήτημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι αφού υπάρξει καταγραφή συνολικά της εικόνας αυτή θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (φωτ: eurokinissi)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ