top icon
Επικαιρότητα

Δήμος Αθηναίων: 10 χρόνια Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της πρωτεύουσας, συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης, έχοντας υποδεχθεί περισσότερους από 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Με αφορμή τα «10 χρόνια ΒΜΦ»,το Μουσείο έχει σχεδιάσει μια σειρά από επετειακές δράσεις που πλαισιώνουν το σταθερό πρόγραμμά του και αντανακλούν την πολύπλευρη και εξωστρεφή δραστηριότητα του. Ημερίδα με θέμα την επανάχρηση της βιομηχανικής κληρονομιάς, απογευματινές ξεναγήσεις ενηλίκων, βιομηχανικές διαδρομές στην πόλη, μια εορταστική συναυλία, ένα διήμερο αφιερωμένο στα παιδιά καθώς και μια σειρά από ενέργειες ανανέωσης της μουσειακής έκθεσης προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια χρονιά γιορτής.

Athens Industry
Το 2013, το ΒΜΦ άνοιξε τις πόρτες του με στόχο να αναδείξει την ιστορική αξία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας που έδωσε φως και ενέργεια στην πόλη για σχεδόν 130 χρόνια. Μέσα από μια μουσειακή διαδρομή 13 στάσεων, ο επισκέπτης ανακαλύπτει ένα σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα βιομηχανικό μνημείο -το μοναδικό που διατηρεί όλο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό in situ- που μέσα από την επανάχρηση παραμένει ζωντανό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.intronews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ