top icon
Επικαιρότητα

Δύσκολη η επιστροφή…

Ξεκίνησε η επιστροφή των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων.

Η Τροχαία Αττικής βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, θέτοντας σε εφαρμογή τα γνωστά μέτρα, παραχωρώντας μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου.

Ριο-Αντίρριο ταλαιπωρία
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας κατά την πρώτη ημέρα της επιστροφής (Δευτέρα του Πάσχα) στο πορθμείο του Ρίο-Αντίρριο, η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε ξεπερνούσε τα δέκα χιλιόμετρα με την αναμονή για την επιβίβαση στα φέρι μποτ να ξεπερνάει τις τρεις ώρες. Οι ουρές αναμονής στα διόδια Ελευσίνας αργά το απόγευμα της Δευτέρας έφταναν στα δύο χλμ με χρόνο αναμονής περίπου 15 λεπτά. Η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη του Πάσχα, αφού την Τετάρτη λειτουργούν κανονικά τα εμπορικά καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με του υπολογισμούς της Τροχαίας,την Τρίτη αναμένεται να επιστρέψουν περίπου 200.000 αυτοκίνητα. Τα μέτρα θα ισχύσουν και την Τρίτη από τις 09:00 έως τις 22:00 και παράλληλα θα ισχύσει απαγόρευση της κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά οδικά δίκτυα από τις 17:00 έως τις 22:00. Καλό είναι οι εκδρομείς που θα επιστρέψουν να αποφύγουν τις ώρες αιχμής (12:00 – 22:00).
Σύμφωνα με υπολογισμούς της Τροχαίας, η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη κατά 15% περίπου σε σχέση με πέρσι και υπολογίζεται ότι από την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου, που άρχισε η σταδιακή αποχώρηση από την Αθήνα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα έφυγαν από την πρωτεύουσα περίπου 800.000 αυτοκίνητα.

Αιματηρή και αυτή η έξοδος
Δυστυχώς όμως και η φετινή έξοδος ήταν αιματηρή: Στα 429 έφτασαν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 75 τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ 386 έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ