top icon
Επικαιρότητα

Εγκρίθηκαν οι διαγωνισμοί για δύο οδικά έργα στη Μακεδονία

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά τους διαγωνισμούς για δύο οδικά έργα στη Μακεδονία, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά τους διαγωνισμούς για δύο οδικά έργα στη Μακεδονία, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, μετά και τη σχετική σημερινή έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ.

«Κάθετος Άξονας Δράμα–Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 200,44 εκ.€ (χωρίς ΦΠΑ) και συνολικού μήκους 43 χλμ. Τα κοινωνικοοικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη του έργου είναι πολλαπλά, καθώς θα επιτευχθεί η ταχύτερη διασύνδεση των πρωτευουσών νομών και η δημιουργία συνεκτικής αλυσίδας με την υπόλοιπη χώρα αλλά και το εξωτερικό για την απρόσκοπτη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων. Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 3 έτη κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη περίοδο λειτουργίας-συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής και δεν θα προβλέπονται διόδια.

«Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση της αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι–Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού-Έδεσσας» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 358,8 εκατ. € (χωρίς ΦΠΑ) και μήκους περίπου 80 χλμ. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών υποδομών της κεντρικής Μακεδονίας, στην βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών της οδού, στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής και την αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με την διασφάλιση γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων, στην μείωση του κόστους μεταφορών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας της περιοχής. Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 3 έτη κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη περίοδο λειτουργίας-συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής και δεν θα προβλέπονται διόδια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ