Επικαιρότητα Ελλάδα

ΕΛΒΟ – στις 18 Μαΐου η υποβολή προσφορών για την εξαγορά της

Αναβολή για τις 18 Μαΐου, εξαιτίας του κορονοϊού, δόθηκε στην προθεσμία υποβολής προσφορών εξαγοράς για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Η υγειονομική κρίση που προέκυψε στη χώρα μας έχει αναβάλει την διαδικασία υποβολής προσφορών εξαγοράς για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) δύο φορές μέχρι στιγμής (η πρώτη ήταν στις 2 Απριλίου και η δεύτερη στις 28 Απριλίου). Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και της ειδικής εκκαθάρισης τονίζουν πως η λογική του διαγωνισμού είναι τέτοια που επιτρέπει την υποβολή διευκρινιστικών εγγράφων (αν αυτό ζητηθεί και η διενεργούσα αρχή το εγκρίνει) και μετά την κατάθεση του φακέλου. Οι προσφορές θα εκτιμηθούν για το προσφερόμενο τίμημα, αλλά και για το επενδυτικό σχέδιο που θα τις συνδράμει. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επτά επενδυτές: η ισραηλινή Plasan, η ιταλική Ferrovie dello Stato στην οποία υπάγεται και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η γερμανική Krauss-Maffei Wegmann, η νοτιοαφρικανική Paramount, ο όμιλος Πετρόπουλου που συνεργάζεται με την IVECO, η Intracom Defence και η ελληνική Kouimtzis Group.

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων διατελεί από το 2014 σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με ζημιές 170,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις που ανέρχονταν στα 85,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 ως Steyer Hellas με στόχο την παραγωγή φορτηγών οχημάτων, γεωργικών ελκυστήρων και σταθερών κινητήρων. Το 1986 η συμμετοχή των Αυστριακών είχε περάσει στο Ελληνικό Δημόσιο. Το 2000 ο όμιλος Μυτιληναίος είχε αποκτήσει μέσω διαγωνισμού το 43% των μετοχών και το management, αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι του 2010.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου