Επικαιρότητα Ελλάδα

Έρχονται τα «έξυπνα» φανάρια – η ασυλία των παραβατών τελειώνει

Μόλις περάσεις με κόκκινο, είσαι καταδικασμένος. Ενεργοποιείται η κάμερα και σε πιάνει με τη γίδα στην πλάτη. Από εκεί και πέρα, περιμένεις με ανοιχτό το πορτοφόλι να σου έρθει στο σπίτι η κλήση.

Το ξεκίνημα για τα έξυπνα φανάρια στην Αθήνα θα γίνει σε πρώτη φάση με την πιλοτική τοποθέτηση σηματοδότη, που θα διαθέτει ένα σύστημα με κάμερα, το οποίο θα ενεργοποιείται αυτομάτως μόλις παραβιάζεται το ερυθρό χρώμα στον σηματοδότη και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη. Φυσικά, μη περιμένετε να μάθατε πού θα εγκατασταθεί αυτός ο πρώτος πιλοτικός σηματοδότης. Όλα αυτά έγιναν γνωστά στα εγκαίνια του ανανεωμένου θαλάμου επιχειρήσεων παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας, που ανακαινίστηκε με έξοδα της Περιφέρειας Αττικής.

Φ

Ο θάλαμος εδρεύει στο ισόγειο της ΓΑΔΑ και στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου