top icon
Επικαιρότητα

gov.gr: Έρχεται ο ψηφιακός βοηθός!

Ο ψηφιακός βοηθός για το gov.gr θα ενεργοποιηθεί σε λίγες ημέρες με στόχο την εύκολη και γρήγορη επίλυση των αποριών των πολιτών που αφορούν όλες τις διαδικασίες του Δημοσίου.

Το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσουμε σε λίγες ημέρες είναι ο ψηφιακός βοηθός για το gov.gr και το πώς δηλαδή η τεχνητή νοημοσύνη θα έρθει και να μας λύσει τα χέρια. Σήμερα έχουν ψηφιοποιηθεί πάνω από 1.600 υπηρεσίες του Δημοσίου. Το πρόβλημα που πιθανώς αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν μπορούμε να βρούμε αυτό το οποίο θέλουμε στο gov.gr, επειδή υπάρχει πολλή πληροφορία πλέον ή δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτό το οποίο θέλουμε. Δεν ξέρουμε ποια είναι διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Chatbot

Ο ψηφιακός βοηθός είναι ένα «παράθυρο» στο οποίο θα γράψουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, θέλω να πουλήσω το αυτοκίνητό μου, θέλω να μεταβιβάσω ένα κινητό, θέλω να γράψω το γιο μου, την κόρη μου σε μια σχολή, ένα πανεπιστήμιο. Αυτός ο οδηγός ψάχνει όλες τις διαδικασίες του δημοσίου και μας απαντά πολύ γρήγορα δίνοντας και τα αντίστοιχα links, τις παραπομπές για το τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς.

Αυτή την στιγμή το gοv.gr παρέχει ήδη 1.602 ψηφιακές υπηρεσίες σε 8.301.530 πολίτες, οι οποίοι έχουν εκδώσει ένα τουλάχιστον έγγραφο ή έχουν υποβάλει μία ηλεκτρονική δήλωση μέσω του gov.gr από την έναρξή του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023. Συνολικά μιλάμε για 259.145.465 επισκέψεις πολιτών στο gov.gr, οι οποίες κατέληξαν στην έκδοση ενός τουλάχιστον εγγράφου ή την υποβολή μιας ηλεκτρονικής δήλωσης. Και το καλύτερο για το τέλος: Στη διάρκεια του 2022 μειώθηκαν οι επαφές των πολιτών με το κράτος κατά 1,2 δις. φορές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ