top icon
Επικαιρότητα

H ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης εξελίσσεται δυναμικά

Στην ανάπτυξη αλλά και τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αναφέρθηκε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου κατά την παρουσία της στο Brainstorm Energy Summit του Fortune Greece.

«Όταν σχεδιάστηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, το Κινούμαι Ηλεκτρικά 1 και το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά. Προφανώς, η δυναμική ανάπτυξη της αγοράς μας οδηγεί σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», δήλωσε η υφυπουργός. «Ήδη τροποποιήσαμε την ΚΥΑ στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, ώστε μέσω της 45ημερης προθεσμίας για υποβολή παραγγελίας με προκαταβολή να έχουμε τη δυνατότητα επαναδιάθεσης κεφαλαίων προς τους πολίτες που πραγματικά ενδιαφέρονται να επιδοτηθούν. Τα ποσά που ελευθερώνονται δεσμεύονται εκ νέου, σε ελάχιστη ώρα, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης» υπογράμμισε η κυρία Αλεξοπούλου σημειώνοντας ότι «όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη στη σχεδίαση του ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά 3’’ όπου απλοποιούμε τις διαδικασίες ώστε να φτάνει πιο γρήγορα η επιδότηση στους πολίτες. Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το νέο πρόγραμμα. Θέλω να τονίσω ότι στο υφιστάμενο πρόγραμμα (Κινούμαι Ηλεκτρικά 2) τριπλασιάζουμε τις πληρωμές φέτος σε σχέση με πέρυσι».

ηλεκτροκίνηση

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», η Υφυπουργός, επεσήμανε ότι «αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις των 22.500 ευρώ, σε 22 δικαιούχους. Η αγορά νέου ηλεκτρικού ταξί επιδοτείται με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τις 28.000 ευρώ για τον δικαιούχο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία και καλώ τους επαγγελματίες οδηγούς να την αξιολογήσουν θετικά».

ηλεκτροκίνηση

Επιπρόσθετα, είπε η Υφυπουργός ότι «τροποποιήσαμε το πρόγραμμα ‘‘Φορτίζω Παντού’’, ώστε να είναι ευκολότερη η υποβολή αιτήσεων και θέσαμε τα Πρότυπα Τεύχη Δημοπράτησης στη διάθεση των ενδιαφερόμενων Δήμων».

ηλεκτροκίνηση

«Στη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά «έχουμε ένα φορτιστή ανά δυο ηλεκτρικά οχήματα και αυτή την αναλογία στοχεύουμε να την διατηρήσουμε κατά το δυνατό. Όραμά μας είναι η αλλαγή κουλτούρας που θα μας οδηγήσει εν τέλει στην χρήση μη ρυπογόνων μέσων μεταφοράς όπως τα ηλεκτρικά λεωφορεία που δεν ρυπαίνουν και δεν ηχορυπαίνουν εκεί που κινούνται. Ήδη στο κέντρο της Αθήνας κινούνται 140 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κάνουν δοκιμές προσομοίωσης μεταφοράς επιβατών».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ