top icon
Επικαιρότητα

Hλεκτρικά λεωφορεία για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 τέθηκαν σε κυκλοφορία προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας διευκόλυνσης των μετακινήσεων των δημοτών και βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στα όρια του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης η Δημοτική Αρχή απέκτησε πρόσφατα, μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, σύγχρονα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Τα τέσσερα ηλεκτρικά λεωφορεία θα δρομολογηθούν στις τρεις υφιστάμενες γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας που υπολογίζεται ότι εξυπηρετούν μηνιαίως 20 χιλιάδες επιβάτες.

ελληνικό αργυρούπολη ηλεκτρικά λεωφορεία

H φόρτιση των οχημάτων πραγματοποιείται στους ήδη εγκατεστημένους φορτιστές στο αμαξοστάσιο του Δήμου ενώ, παράλληλα πραγματοποιούνται δοκιμές και αξιολογούνται οι ηλιακοί φορτιστές στο εργοτάξιο του Δήμου, με προοπτική περαιτέρω περιορισμού του κόστους κίνησης για τον Δήμο, με ανάλογα οφέλη στην ηχορύπανση και την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση εν γένει.

ελληνικό αργυρούπολη ηλεκτρικά λεωφορεία

Διαβάστε περισσότερα για τα Ηλεκτρικά λεωφορεία στο 4Troxoi.gr.

electric bus

Έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προϋπολογισμού 257 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Μεταξύ αυτών και έργα για την ηλεκτροκίνηση και την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Βασικός σκοπός του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης με το συμβολικό όνομα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

antonis tritsis logo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ