top icon
Ελλάδα

Η Red Bull F1 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Δείτε το πρόγραμμα

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα γεμίσουν χρώματα και ήχους από το μονοθέσιο RB8 της Red Bull, που θα προσφέρει ένα ανεπανάληπτο θέμα.

Η Red Bull ταξιδεύει στις πόλεις του κόσμου για έρθει πιο κοντά με τους φίλους της F1, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Εφέτος και πιο συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, το show την τιμητική της έχει η Θεσσαλονίκη. Εκεί, στις 17:00 οι τυχεροί φίλοι της ταχύτητας, του αυτοκίνητου της Formula 1 θα απολαύσουν το Red Bull Showrun by Alumil.

Οι πύλες για τις κερκίδες ανοίγουν στις 15.00, ενώ στις 16:30 θα ξεκινήσει το preshow. Το μονοθέσιο RB8, ένα από τα πιο κυρίαρχα στην ιστορία της Formula 1 θα είναι ο πρωταγωνιστής. Το μονοθέσιο εφοδιάζεται με ένα κινητήρα V8 2,4 λίτρων, με απόδοση 750 ίππων στις 18.000 σ.α.λ. Είχε κατακτήσει 7 νίκες και ισάριθμα βάθρα το 2012, χαρίζοντας στην Oracle Red Bull Racing το τρίτο της νταμπλ, με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Ο Αυστριακός Patrick Friesacher είναι ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, ενώ έχει οδηγήσει και στην F1 με την Minardi στο πρώτο μισό του 2005. Αφού αποχώρησε από την Formula 1, έγινε οδηγός επίδειξης για την Oracle Red Bull Racing και εκπαιδευτής στο Red Bull Ring.

Red Bull

Πώς θα κινηθεί

Η RB8 θα τρέξει κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη δύναμη του μονοθεσίου και τον εξαιρετικό ήχο. Επιπλέον, γρήγορες ευθείες, στροφές, «ντόνατς» και burnouts θα μεταμορφώσουν τον «εμβληματικό πεζόδρομο» της πόλης στο απόλυτο κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Red Bull Showrun by Alumil περιλαμβάνει ακόμα περισσότερο θέαμα, με drift από τους Elias Hountondji και Adam Zalewski. Οι οδηγοί με BMW M4 θα προσφέρουν πολύ θέαμα. Κάτι που θα κάνει και ο παγκοσμίου φήμης stunt rider Aras Gibieza με τη Suzuki GSX600R.

Παράλληλα θα υπάρχει και ένα ειδικό experience village, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 το πρωί και θα περιμένει τους φίλους της Red Bull να ζήσουν την εμπειρία της Formula 1, όπως είναι στα paddock, προσφέροντας επίσης και άλλες δραστηριότητες.

Red Bull

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ