top icon
Επαγγελματικά

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Στην τελική ευθεία η υπογραφή σύμβασης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπογραφή σύμβασης για την παραγγελία 250 ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Yπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η σύμβαση να υπογραφεί μέσα στον Σεπτέμβριο. Η κατασκευή των λεωφορείων έχει ως ανάδοχο την κινεζική εταιρεία Yutong, την οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ο Όμιλος Κοπελούζου. Όμως, τι γίνεται με τις άλλες τρεις συμβάσεις; Εκείνη που αφορά στα 100 λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου από την Iveco, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι άλλες δύο συμβάσεις, για τα επιπλέον 100 ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία των 18 μέτρων από την κινεζική Build Your Dreams (ΒΥD) και τα 200 λεωφορεία συμπιεσμένου αερίου των 12 μέτρων από την ΙΤΑ βρίσκονται σε προσυμβατικό στάδιο και αναμένεται να σταλούν οι συμβάσεις για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι υπογραφές, αν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, θα μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στο 2023.

Με την ολοκλήρωση και των άλλων διαγωνισμών Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα προσθέσουν στο δυναμικό τους 650 λεωφορεία έως το 2025, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση ανανέωσης του στόλου. Ο συμβατικός χρόνος παράδοσης των λεωφορείων κυμαίνεται από 510 μέχρι 580 ημέρες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ