top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικά λεωφορεία στον Δήμο Ρόδου

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία απέκτησε η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών, με 100% χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Στην πράσινη κινητικότητα επενδύει η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Ρόδου Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, προσθέτοντας στο στόλο της τρία νέα ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία. Τα δρομολόγια πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα (το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2022), ενώ η εμβέλειά τους φθάνει ως και τα 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, μια αυτονομία που κρίθηκε απόλυτα ικανοποιητική για τις ανάγκες του συγκοινωνιακού φορέα. Μεταφέρουν έως 55 επιβάτες και διαθέτουν δύο θέσεις ΑΜΕΑ, καθώς επίσης ράμπα εξυπηρέτησης.

Karsan Atak Electric

Σημειώνεται ότι η προμήθειά τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με 100% χρηματοδότηση. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατάφερε να ενταχθεί αυτόνομα σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και να επιδοτηθεί με 1.800.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά ειδικότερα στην απόκτηση των τριών νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αλλά και των τριών δίδυμων φορτιστών, των οποίων η παραγγελία πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Karsan Atak electric

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ