top icon
Επικαιρότητα

In Memoriam – Ελένη Φερτάκη: «Έφυγε» η μάνα του λόχου

Χάσαμε τη νύχτα τον Στρατηγό μας. Την Ελένη Φερτάκη, σύζυγο του αείμνηστου Κώστα.

Συνομήλική μου; Λίγο μεγαλύτερη; Λεπτομέρεια. Γεγονός πως την εγκατέλειψε η κουρασμένη της καρδιά. Ικανός άνθρωπος, με συναίσθημα, ήταν δίπλα μας σε δύσκολους αγώνες με τον Κώστα στη Nissan, ομάδα μας-οικογένεια. Η συμμετοχή της με τον δικό της, σπάνιο τρόπο. Διαφορετικός από ό,τι ως ισόβια Γενική Γραμματέας του Ράλλυ Ακρόπολις, προσωπικότητα στο WRC. Διακριτική στη δική μας αγωνιστική δραστηριότητα, σε απόσταση από τον Νίκο και τη Μίση Κελεσάκου, που είχαν την ευθύνη και το πρόσταγμα, αλλά ήταν πάντα εκεί, μαζί μας.

Ένα βήμα πίσω, μαζί με τη Δέσποινα Μοσχού του Γιώργου και την Καλλιρρόη, τότε κ. «Στρατισίνο». Άλλες εποχές, άλλα ήθη και το συναίσθημα συνυπήρχε αρμονικά με τον επαγγελματισμό στη μέγιστη τιμή.

Στο Acropolis Rally

Η Ελένη πήρε τη σκυτάλη από την αείμνηστη Πέγκυ Τρικάκου. «Παιδί» του αείμνηστου Κώστα Γλωσσώτη, δασκάλου μας, ξεπέρασε τον τυπικό ρόλο της γραμματέως αγώνα και ανέλαβε πρωτοβουλίες που την τοποθέτησαν πολύ ψηλά σε αυτή την εθνική προσπάθεια που χαρακτηρίζει το παγκόσμιο motorsport και, επιτέλους, σήμερα τιμάει η πολιτεία, διά χειρός του «Υπουργού των Sport», Λευτέρη Αυγενάκη.

Τυχερή η Ελένη, συνεργάστηκε με την καλυτερότερη, έμαθε τα απίστευτα από την Ανίτα Πασαλή, και ανταπέδωσε πίστη και αφοσίωση, αφού τη στήριξε με τον έντιμο, με τον σωστό τρόπο, συνδεδεμένο με την αγωγή της.

Ο καθρέφτης της ποιότητάς της, τυχεροί και εμείς, όλοι όσοι συνυπήρξαμε σε διάφορους ρόλους, με την Ελένη Φερτάκη να μας διδάσκει ότι το Ράλλυ Ακρόπολις είναι υπεράνω όλων μας. Άγνωστη πρακτική για την Ελένη το face control επιλέγοντας με ποιους θα συνεργάζεται, όπως και οι οικονομικές απολαβές σε σχέση με αυτόν το σημαντικό της ρόλο, που τον εκτόξευσε σε κύρος και αποτέλεσμα, αποκτώντας και ανεπανάληπτες διεθνείς σχέσεις.

Δούλεψε με τον καθηγητή-Πρόεδρο Βασίλη Δεσποτόπουλο, με τον ευεργέτη Αλέξανδρο Μανιατόπουλο, όπως και με τον Διονύση Νέγκα. Συνεργάστηκε με τον Νικόλα Σπαγγόπουλο και με τον Μανώλη (ΡΟΝ) Χαλιβελάκη, με τον Αντώνη Χατζημιχάλη, με τον Νικόλα Πασαλή και, βέβαια, με τον Παύλο Αθανασούλα.

Ένιωσε εμπιστοσύνη και κατέθεσε ψυχή στη Celeritas. Ομάδα που διέκριναν ότι με επιμονή στο ERC, διατηρώντας την ποιότητα του αγώνα μας ψηλά, με κόστος σε επίπεδο WRC, ίσως επιστρέψουμε στο WRC, όπερ και εγένετο.

Σε πρώτο πρόσωπο

Δεν έχω αλλά λόγια για τη Μrs Helen του Acropolis Rally, για τον δικό μας «Στρατηγό Τεκέρο», τον άνθρωπό μας. Γεγονός πως θα έχει για πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, ως ισότιμο μέλος της ομάδας των Πρωταθλητών, και πάντα θα τη μνημονεύουμε με τον Δημήτρη Βαζάκα, ακόμα και χωρίς ευκαιρία και αφορμή.

Σεβασμός στη μνήμη της._ «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Fertaki
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ