top icon
Επικαιρότητα

Kαμπάνια οδικής ασφάλειας από την Τροχαία Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η καμπάνια οδικής ασφάλειας που διοργάνωσαν η Τροχαία Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο Λιμένα Χερσονήσου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου η 12η και τελευταία δράση της καμπάνιας οδικής ασφάλειας που διοργανώθηκε το φετινό καλοκαίρι από την Τροχαία Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους 8 Δήμους του Νομού Ηρακλείου. Ο κ. ΚΟΚ που ταξίδεψε από τα μέσα Ιουλίου σε Αρχάνες, Άγιο Μύρωνα, Γάζι, Αγία Βαρβάρα, Πλατεία Ελευθερίας (Ηράκλειο), Πεζά, Πύργο, Επισκοπή, Άρβη, Μοίρες, Καράβολα (Ηράκλειο) και Χερσόνησο, γνώρισε πολλούς νέους φίλους και έγινε σοφότερος.

road safety lessons
Κάθε παιδί που συμμετείχε στο στίβο μάχης του Survivor, αφού εμπλούτισε τις γνώσεις του σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σχετικά με το σωστό τρόπο χρήσης του ποδηλάτου και του εξοπλισμού, της ασφαλούς μετακίνησης κυκλοφορώντας πεζοί κατά την ημέρα από και προς το σχολείο αλλά κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες πηγαίνοντας στις διάφορες δραστηριότητες, της ορθής συμπεριφοράς μας μέσα στο αυτοκίνητο, της υποχρεωτικής χρήσης της ζώνης ασφαλείας από όλους τους επιβάτες μέσα στο όχημα αλλά και του παιδικού καθίσματος για τους μικρότερους, της υποχρεωτικής χρήσης του προστατευτικού κράνους σε ποδήλατα και σε μηχανές κ.α., απέκτησαν το πρώτο τους «ενδεικτικό δίπλωμα ποδηλάτου», ενώ παράλληλα παρέλαβαν και ένα φυλλάδιο με συμβουλές και πληροφορίες οδικής ασφάλειας.

road safety lessons

Τα παιδιά επίσης εξοικειώθηκαν με τις μοτοσικλέτες και τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ χρησιμοποίησαν τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης, προκειμένου να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι τον υψηλό κίνδυνο που διατρέχει κάποιος κατά την οδήγηση εφόσον έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη γνώση τόσο οι λιλιπούτειοι φίλοι μας μέσα από τα βιωματικά παιχνίδια “Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor” όσο και οι μεγαλύτεροι έφηβοι και ενήλικες με τη συμμετοχή τους στο τηλεquiz οδικής ασφάλειας, έμαθαν – θυμήθηκαν – εξοικειώθηκαν με βασικές αρχές και κανόνες που πρέπει να θέτουμε πάντοτε σε προτεραιότητα κυκλοφορώντας στο δρόμο, πρωτίστως για τη διασφάλιση της δικής μας σωματικής ακεραιότητας, καθώς και ως ένδειξη σεβασμού σε κάθε πολίτη που μοιράζεται μαζί μας το ίδιο οδικό περιβάλλον. Άλλωστε η οδική συμπεριφορά αποτελεί στοιχείο πολιτισμού κάθε Χώρας και για το λόγο αυτό οφείλουμε και έχουμε υποχρέωση μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες να αναβαθμίσουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας στον τόπο μας αναλόγως με τον πολιτισμό και την ιστορία που έχει η Ελλάδα μας.

road safety lessons

Ευχαριστούμε θερμά τα SM Χαλκιαδάκης και τα Γρηγόρης – Μικρογεύματα, οι οποίοι αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν για τη καμπάνια οδικής ασφάλειας, με αίσθημα ευθύνης, αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς της δράσης αυτής στην κοινωνία και στη νέα γενιά, προσφέρθηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια με δωροεαπιταγή σε κάθε νικητή του τηλεquiz οδικής ασφάλειας από τα SM Χαλκιαδάκης, ενώ τα Γρηγόρης- Μικρογεύματα σε κάθε μία από τις 12 δράσεις προσφέρουν σνακ, χυμούς και μπουκάλια νερού σε όλα τα παιδιά. Για τους μικρούς μας φίλους, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τη νέα σχολική χρονιά, με νέες δράσεις, γνώσεις και πολλά παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ