top icon
Νέα

Κρήτη: Σκότωσε δύο ανθρώπους και έμεινε ελεύθερος για λίγα ευρώ

Ο οδηγός έτρεχε υπερβολικά, παρασύροντας και σκοτώνοντας με το αυτοκίνητό του δύο νέους ανθρώπους και τον σκύλο τους. Τελικά, εξαγόρασε την ποινή για κάποια ευρώ.

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, δύο φοιτητές, ο 19χρονος Γιάννης και η 20χρονη Στέλλα έκαναν βόλτα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά Χανίων, μαζί με το σκυλάκι τους. Ηταν χαρούμενοι, έτσι τουλάχιστον στοιχηματίζουν οι δικοί τους άνθρωποι. Τα δυο παιδιά ήταν πολύ αγαπημένα, όλο γελούσαν και πειράζονταν. Ωσπου εμφανίστηκε ένα αμάξι. Ο Γιάννης εκτοξεύτηκε στα 71 μέτρα, η Στέλλα 107 μ. μακριά, στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου. Ούτε ο σκύλος επέζησε της σύγκρουσης. Σε δρόμο με όριο ταχύτητας τα 40 χλμ./ώρα, το κοντέρ του μοιραίου αυτοκινήτου έδειχνε 125 χλμ. Ο οδηγός μετά τη σύγκρουση δεν σταμάτησε, αλλά επιτάχυνε φτάνοντας τα 170 χλμ/ώρα πριν προσκρούσει σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα.

Εξι χρόνια μετά, την περασμένη Τρίτη, η υπόθεση τελεσιδίκησε στο Εφετείο Χανίων. Αναγνωρίζοντας πλήρη ευθύνη στον 26χρονο σήμερα κατηγορούμενο, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 6 ετών και 9 μηνών. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη. Ο δράστης, ελεύθερος από την πρώτη στιγμή, θα καταβάλει στο κράτος –σε δόσεις– συνολικά 25.515 ευρώ. Δωδεκάμισι χιλιάδες για τη ζωή κάθε παιδιού. «Και ο σκύλος δώρο», όπως σχολιάζει με εμφανή πίκρα ο Μανώλης Σταυρουλάκης, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», που έχουν συστήσει συγγενείς θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων. «Δεν είχε, βλέπετε, ψηφιστεί η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων…».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kathimerini.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ