top icon
Επικαιρότητα

Λεωφορειολωρίδες – θα επαναλειτουργήσουν οι κάμερες κυκλοφορίας

Χρόνια τώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες φαίνεται να επιστρέφουν, με σκοπό αυτή τη φορά να μην εγκαταλείψουν ξανά την ενεργό δράση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, έχει προκηρυχθεί ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την απόκτηση 12 ψηφιακών καμερών που θα καταγράφουν τους παραβάτες, ενώ θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, με τις κλήσεις να αποστέλλονται στην οικεία τους. Στην Αθήνα υπάρχουν 40 στύλοι-υποδοχές των καμερών, από τις οποίες μόνο 14 είναι τοποθετημένες σε αυτούς (και δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές βρίσκονται σε λειτουργία).

Οι 12 κάμερες που θα αποκτηθούν, θα τοποθετηθούν στην οδό στη λεωφόρο Κηφισίας (1), στη λεωφόρο Αλεξάνδρας (3), στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας (5) και στη λεωφόρο Μεσογείων (3). Οι ψηφιακές κάμερες θα μπορούν να λαμβάνουν δύο φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο, με ορατό τον τύπο του οχήματος, την ταχύτητα του οχήματος και την λωρίδα παράβασης. Μετά την διασταύρωση των στοιχείων η κλήση θα πηγαίνει στο σπίτι του ιδιοκτήτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ