top icon
Επικαιρότητα

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές

Δράση εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή με τη συμμετοχή μικρών μαθητών, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, από την Περιφέρεια Αττικής.

Με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών με βιωματικό τρόπο, σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ειδική Δράση, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών στο 2ο Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου, με τη συνεργασία και της διεύθυνσης του σχολείου.

Ειδικότερα στον προαύλιο χώρο του σχολείου συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής κατασκεύασε διάβαση πεζών και τοποθετήθηκε φωτεινός σηματοδότης, όπου τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν, με διαδραστικό τρόπο, επάνω στον ορθό τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιείται η διάβαση από τους πεζούς προκειμένου να είναι ασφαλείς αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

kykloforiaki agogi

Παράλληλα, ο Διευθυντής Έργων Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής ενημέρωσε τα παιδιά για το πως κατασκευάζεται μια διάβαση πεζών, τον τρόπο λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, τη συντήρηση του οδοφωτισμού αλλά και το πως λειτουργεί η ομάδα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας.

kykloforiaki agogi

Επισημαίνεται πως η εκδήλωση στο συγκεκριμένο σχολείο του Δήμου Διονύσου πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του έργου κατασκευής από την Περιφέρεια Αττικής, νέας σύγχρονης διάβασης στο δρόμο έξω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα, όπου σημειώνονταν πολύ συχνά ατυχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις θανατηφόρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ