top icon
Ελλάδα

Mazda MX-5 – Το αυτοκίνητο του καλοκαιριού (+video)

Τα χρόνια που ξεπερνούν τα 34 από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, δεν έχουν αλλοιώσει διόλου τον χαρακτήρα του, ο οποίος παραμένει απολαυστικός σε κάθε είδους διαδρομή.

Στα 34 χρόνια ζωής του και στις τέσσερις γενιές του, το Mazda MX-5 παραμένει ένα αυτοκίνητο που εστιάζει στην οδηγική απόλαυση. Ένα roadster που έχει συνδέσει το όνομά του, στο μυαλό κάθε φίλου του αυτοκινήτου, με ελευθερία, αυτή που παραδοσιακά προσφέρουν τα ανοιχτά μοντέλα.

Το MX-5 ακολουθεί εμφατικά την αρχή Jinba Ittai, όπου οδηγός και αυτοκίνητο γίνονται ένα. Χάρη στο τέλεια ζυγισμένο αμάξωμα και την ομοιογένεια που προσφέρει στο δρόμο, ακολουθεί χωρίς παρέκκλιση τις εντολές του κατόχου του.

Το ανοιχτό μοντέλο της Mazda έχει βραβευτεί πολλαπλές φορές ως το απόλυτο «Fun to Drive» όχημα και θεωρείται η επιλογή των οδηγών που αναζητούν την ανόθευτη οδηγική απόλαυση.

Mazda MX-5

Mazda MX-5

Στα χρόνια αυτά, του έχουν αποδοθεί πολλοί χαρακτηρισμοί, όπως συναρπαστικό, διασκεδαστικό, εθιστικό, αγχολυτικό, «η απόλυτη ελευθερία στους 4 τροχούς», «ο τελευταίος Σαμουράι», «ο αιώνιος έφηβος», «το αυτοκίνητο της καρδιάς μας». Το σίγουρο είναι πως στην Ελλάδα, που αποτελεί την αγορά με τις περισσότερες πωλήσεις ΜΧ-5 στην ΝΑ Ευρώπη, το ιαπωνικό roadster έχει συνδεθεί με τη θάλασσα και το καλοκαίρι.

Η Mazda Autoone, μέλος του Ομίλου Συγγελίδη, σε ένα νέο διαφημιστικό βίντεο που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες, αποτύπωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη μοναδική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον οδηγό και το ΜΧ-5, μέσα σε ένα άκρως καλοκαιρινό ελληνικό τοπίο. Πρωταγωνιστής σε αυτή την παραγωγή είναι ο brand ambassador της Mazda στην Ελλάδα, Σωτήρης Κοντιζάς. Ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ μεγάλωσε με αυτοκίνητα Mazda και παραδέχεται ότι την αυθεντική  Jinba Ittai οδήγηση την προσφέρει μόνο το MX-5.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο είναι στο μοναδικό Soul Red χρώμα της Mazda, έκδοσης Skyactiv-G 2.0 184 PS, στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Homura που ξεχωρίζει για τα σπορ χαρακτηριστικά της, όπως καθίσματα Recaro, σύστημα πέδησης Brembo, αμορτισέρ Bilstein και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS.

Mazda MX-5

Mazda MX-5

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ