top icon
Ελλάδα

Με το πόδι στο γκάζι χωρίς κράνος και ζώνη ασφαλείας

Υπέρβαση ορίου ταχύτητας, χωρίς κράνος και ζώνη ασφαλείας ήταν οι κυριότερες τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην Αττική, στη διάρκεια ελέγχων για την οδική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση της οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα, αλλά και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 19 Iανουαρίου 2024, στοχευμένοι έλεγχοι, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, επί των Λ. Μαραθώνος, Λ. Κηφισίας, Λ. Ποσειδώνος και σε λοιπούς οδικούς άξονες, από Αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με τη συμμετοχή Αστυνομικών των κατά τόπο αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας.

Συνολικά διενεργήθηκαν περί τους 2.800 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.988 παραβάσεις του Ν.2696/99 «Περί ΚΟΚ», εκ των οποίων οι 219 σε βαθμό πλημμελήματος, ως ακολούθως:

Υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας: 376
Μη χρήση κράνους: 133
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 89
Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου: 81
Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: 66
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 59
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 38
Ανασφάλιστο όχημα: 31
Λοιπές παραβάσεις: 1.115

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 299 πινακίδες, 353 άδειες κυκλοφορίας και 477 άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν 150 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα 90 εξ αυτών. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ