top icon
Επικαιρότητα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Έρχεται το τέλος για τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων

Το επόμενο τρίμηνο μπαίνει τέλος σταδιακά στην επίσκεψη στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού θα είναι αρκετή η τραπεζική κάρτα ή το ηλεκτρονικό πορτοφόλι για να ανοίξουν οι μπάρες.

Η χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. O Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πότε θα μπορεί να γίνεται η επιβίβαση των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανέπαφα, μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα smartphones και οι τραπεζικές κάρτες.

Όπως είπε ο κ. Ξιφαράς μέσα στο επόμενο τρίμηνο το σύστημα ανέπαφων επιβιβάσεων θα ξεκινήσει από τη γραμμή των λεωφορείων Express του Αεροδρομίου και εντός του 2024 θα ολοκληρωθεί η καθολική εφαρμογή σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών: «Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα με την εγκατάσταση των πρώτων συστημάτων. Στόχος μας είναι μέσα στους επόμενους 3 μήνες να λειτουργήσει το σύστημα των ανέπαφων επιβιβάσεων ξεκινώντας από τη γραμμή των λεωφορείων Express του Αεροδρομίου, και εντός του επόμενου έτους να ολοκληρωθεί η καθολική εφαρμογή των νέων εφαρμογών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος αναμένεται η μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, και άρα η αύξηση των εσόδων για τον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών. Είναι αυτονόητο, ότι αύξηση των εσόδων σημαίνει ποιοτική βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιβατών. Την ίδια στιγμή, δημιουργείται η δυνατότητα μείωσης του κόστους για αρκετούς επιβάτες. Και αυτό συμβαίνει διότι το σύστημα κάνει τακτικές εκκαθαρίσεις, διαλέγοντας το οικονομικότερο πακέτο υπηρεσιών για τον επιβάτη. Αν για παράδειγμα κάποιος επιβάτης χρησιμοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες για περισσότερες από 25 διαδρομές εντός ενός μήνα, το σύστημα δε θα χρεώσει ποσό μεγαλύτερο από αυτό της μηνιαίας κάρτας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε οικονομικά πακέτα χωρίς να είναι απαραίτητο να τα προπληρώσουμε. Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ