top icon
Επικαιρότητα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια

Έρχονται οι ανέπαφες συναλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σύντομα τα χάρτινα εισιτήρια θα αποτελέσουν παρελθόν. Η αρχή θα γίνει με τις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με το σύστημα των ανέπαφων συναλλαγών ο χρήστης δεν θα είναι αναγκαίο να εκδώσει εισιτήριο επιβίβασης από τα μηχανήματα. Θα είναι αρκετό να «περνά» την τραπεζική του κάρτα ή το smartphone του στις συσκευές επικύρωσης. Στόχος του νέου συστήματος είναι η δραστική μείωση όσων εισέρχονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς εισιτήριο και στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο, ως το τέλος του έτους το σύστημα ανέπαφων συναλλαγών θα εφαρμοστεί στα λεωφορεία του αεροδρομίου και στόχος είναι να εφαρμοστεί παντού μέχρι την άνοιξη του 2024.

anepafes synallages

Το επιβατικό κοινό θα πραγματοποιεί την αγορά του κομίστρου με τη χρήση ηλεκτρονικών πορτοφολιών από κινητά τηλέφωνα, σε συνεργασία με την κατάλληλη εφαρμογή. Το σύστημα που θα εγκατασταθεί θα επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση σε επιλεγμένους λογαριασμούς του επιβάτη για την εκτέλεση ψηφιακών συναλλαγών, στον εξοπλισμό πώλησης, στα επικυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων, τραμ και σταθμών μετρό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ