top icon
Επικαιρότητα

Μέσα στο 2023 παραδίδονται 24 χλμ. του αυτοκινητόδρομου E65

Μέσα στην τρέχουσα χρονιά υπολογίζονται τα εγκαίνια και η παράδοση στο κοινό του πρώτου τμήματος του έργου στον αυτοκινητόδρομο Ε65, μήκους 24 χλμ., από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα.

Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 είναι κομβικής σημασίας για τη Θεσσαλία (ειδικά για την δυτική), καθώς θα την συνδέσει με την Εγνατία οδό, ενός δρόμου εξαιρετικά σημαντικού για τη Δυτική Μακεδονία και την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

Το συνολικού μήκους 70,47 χιλιομέτρων τμήμα, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ταχεία και απρόσκοπτη διασύνδεση των Περιφερειακών Ενοτήτων της κεντρικής Ελλάδας αλλά και τη σύνδεσή τους με την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια και ενισχύοντας το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό και τις οικονομικές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.

Οι εργασίες άρχισαν τον Αύγουστο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025, ενώ επιμέρους τμήματα όπως το Τρίκαλα – Καλαμπάκα θα παραδοθούν νωρίτερα.

North E65

Σε συνδυασμό με την περάτωση του νότιου τμήματος, που θα φτάνει έως τον κόμβο Ξυνιάδας, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ένας ασφαλής και σύγχρονος οδικός άξονας που θα διατρέχει τη «ραχοκοκαλιά» της Ελλάδας, εκτεινόμενος από τη Λαμία έως την Εγνατία.

Ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του βόρειου τμήματος του Ε65 ανέρχεται στα 480 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος. Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ