top icon
Επικαιρότητα

Μία Ferrari F8 Tributo έσπασε το ρεκόρ Guinness στα Μετέωρα

Μία Ferrari F8 Tributo στα χέρια του Fabione Barone έσπασε το ρεκόρ Guinness στην διαδρομή των Μετεώρων, με τον Ιταλό να μετρά πλέον 5 ρεκόρ στο ενεργητικό του.

Την Τρίτη 25 Απριλίου ο Fabio Barone, πρόεδρος του μεγαλύτερου fan club της Ferrari στην Ιταλία, έχοντας στα χέρια του την Ferrari F8 Tributo των 720 ίππων, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ Guinness κατά 5 δευτερόλεπτα.

Την διοργάνωση του event είχε αναλάβει το Ferrari Club Passione Rossa σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η διαδρομή είχε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων και ξεκινούσε έξω από το χωρίο Διάβας και τερμάτιζε στον κόμβο της ΔΕΗ στην Καλαμπάκα. Τα τέσσερα χιλιόμετρα της διαδρομής ο Barone κατάφερε να τα καλύψει σε χρόνο 1:28:35, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Ferrari F8 Tributo Record Guinness Meteora Fabio Barone 2023

Αυτό ήταν το 5ο ρεκόρ που έχει στην κατοχή του ο Fabio Barone. Τα υπόλοιπα ρεκόρ που κατέχει είναι: στην διαδρομή Transfagaran στα Καρπάθια όρη της Ρουμανίας, το οποίο το κατέκτησε το 2015, στην Κίνα στην ανάβαση Tianmen μία χρονιά αργότερα, στο Μαρόκο στην κοιλάδα Dades και σε μία αρκετά μεγάλη διαδρομή από την Ρώμη μέχρι και το North Cape της Νορβηγίας, το πιο βόρειο σημείο της Ευρώπης.

Στις δηλώσεις του μετά το επίτευγμα του ρεκόρ ο Barone είπε ότι αυτό ήταν ένα από τα δυσκολότερα ρεκόρ που έχει πετύχει, αφού η διαδρομή ήταν αρκετά απαιτητική.

Ferrari F8 Tributo Record Guinness Meteora Fabio Barone 2023

Στην Ferrari F8 Tributo υπήρχαν κάμερες και το υλικό θα αξιοποιηθεί για να γίνει ένα ντοκιμαντέρ, κάτι που θα προβάλει σε όλο τον κόσμο τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ