top icon
Επικαιρότητα

Μίνι λίφτινγκ στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Με σταδιακά και σταθερά βήματα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ανανεώνει το στόλο του, παραλαμβάνοντας 36 νεότερα λεωφορεία, σε αντικατάσταση ισάριθμων παλαιότερων.

Ειδικότερα, 20 μισθωμένα 12μετρα λεωφορεία του 2006 των 100 θέσεων, αντικαθίστανται με ισάριθμα νεότερα λεωφορεία. Ταυτόχρονα, ακόμη 16 λεωφορεία του 2006 αντικαθίστανται με αρθρωτά λεωφορεία των 18 μέτρων και των 150 θέσεων, επίσης νεότερα. Μέχρι τώρα έχουν φθάσει στη Θεσσαλονίκη και βρίσκονται στα αμαξοστάσια του Οργανισμού, όπου εγκαθίστανται τα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, το σύστημα τηλεματικής και ο,τιδήποτε άλλο απαιτείται, τα 29 από τα 36 λεωφορεία. Τα υπόλοιπα επτά αναμένονται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Στο μεταξύ ο ΟΑΣΘ θα δρομολογήσει άμεσα όσα νεότερα λεωφορεία διαθέτει. Τα νεότερα λεωφορεία θα δρομολογηθούν στις σημαντικότερες γραμμές που διασχίζουν την πόλη βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των βασικών αξόνων τόσο με όρους μεταφορικής ικανότητας (περισσότερα αρθρωτά λεωφορεία), όσο και με όρους ποιότητας μετακίνησης και αξιοπιστίας λειτουργίας (νεότερα λεωφορεία).

Εξάλλου, στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προχωρά η διαδικασία πρόσληψης 150 οδηγών, οι οποίοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά τις πρώτες μέρες του προσεχούς Ιανουαρίου, δίνοντας στη Θεσσαλονίκη συγκοινωνιακή «ανάσα», αφού θα μπορούν να δρομολογούνται σε καθημερινή βάση περισσότερα λεωφορεία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ