top icon
Επικαιρότητα

Νέες θέσεις στάθμευσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Νέες θέσεις στάθμευσης δημιουργούνται από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, ως αντιστάθμισμα των δυσχερειών που θα φέρει η κατασκευή του Flyover.

Οι 234 νέες θέσεις στάθμευσης θα διαμορφωθούν στην περιοχή της Πύλης 6 στον λιμένα της Θεσσαλονίκης, έχοντας και την απαραίτητη έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι πρώτες πενήντα θέσεις θα είναι έτοιμες έως τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες 184 μέχρι το τέλος του Μαΐου. «Ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για να βρεθούν οι θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδης ευχαριστώντας τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για την άμεση ανταπόκριση. «Προκύπτουν προβλήματα από την κατασκευή του Flyover, όπου χρειαζόμαστε πλέον στο κέντρο πολλές θέσεις στάθμευσης, αλλά και από την έναρξη των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιάγκος πρόσθεσε πως «η συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι σε άριστο επίπεδο. Η ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα, κατανοώντας ότι υπάρχει πρόσθετο κυκλοφοριακό στην πόλη για την ανακούφιση των κατοίκων και των επισκεπτών. Πιστεύουμε ότι οι νέες θέσεις θα αποσυμφορήσουν ένα μέρος του προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή». Ο κ. Αγγελούδης ερωτηθείς για την πορεία του Flyover στάθηκε στο βασικό αίτημα του δήμου που ήταν η ενίσχυση της αστυνόμευσης στους δρόμους και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή αναμένει τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της νυχτερινής αποκομιδής των απορριμμάτων. Τόνισε, δε, πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης και ακολούθως η νέα κανονιστική θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ