top icon
Επικαιρότητα

Νεώτερα για τον Δακτύλιο

Τις τελευταίες λεπτομέρειες που θα οριστικοποιήσουν το πλαίσιο λειτουργίας του δακτυλίου εκτιμάται ότι θα προσθέσει στα τέλη της εβδομάδας η κυβέρνηση.

Όπως είπε την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη την Παρασκευή υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Όπως είναι γνωστό, ο Δακτύλιος επανέρχεται στην καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας στις 25 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα βάζουν περιορισμούς στις μετακινήσεις ενώ επισήμανε ότι θα δίνουν απόλυτη ελευθερία στα ηλεκτρικά οχήματα. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι για την εφαρμογή του Δακτυλίου συνεργάζονται τα υπουργεία Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Δήμος Αθηναίων και άλλες δημοτικές αρχές της Αττικής, αλλά και η Περιφέρεια.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτηριστικά είπε τα κάτωθι: «Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δακτύλιος ισχύει ξανά από τις 25 Οκτωβρίου, για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας. Θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια. Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία την Παρασκευή. Σίγουρα θα εξαιρούνται από κάθε περιορισμό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επειδή θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, είναι αυτονόητο ότι για κάποια πράγματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ