Επικαιρότητα Ελλάδα

Orion: O πρώτος ελληνικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Mια ελληνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε το πρώτο της προϊόν και πλέον διεκδικεί στην παγκόσμια αγορά το δικό της μερίδιο στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Η ΜC Chargers με έδρα τη Θεσσαλονίκη μετρά μόλις ένα χρόνο επιχειρηματικής ζωής, ωστόσο οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν διαθέτουν δεκαετή εμπειρία στον κλάδο της ηλεκτρονικής και πριν λίγες ημέρες πρόσφατα παρουσίασαν τον πρώτο ελληνικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Orion, όπως ονομάζεται, διαθέτει ισχύ 22kW και έχει τη δυνατότητα να φορτίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε χρόνο 60 ως 90 λεπτών. Ο πρώτος σταθμός της MC Chargers θα τοποθετηθεί για συμβολικούς λόγους στο κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει ενδιαφέρον από καταστήματα, ιδιωτικά πάρκινγκ και πρατήρια καυσίμων, ενώ οι πρώτες παραδόσεις του προϊόντος αναμένονται τον Μάρτιο.

Η εταιρεία θα εγκαταστήσει δικούς της σταθμούς φόρτισης στην Καβάλα, την Κεφαλληνία και τη Θεσσαλονίκη. Σχετικά με το κόστος για το μοντέλο των 22kW, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της MC Charges μπορεί να ξεκινήσει από τα 800 και να φτάσει τα 3.000 ως 4.000 ευρώ. Τέλος -για την ώρα πάντα- έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αντιπροσώπευση των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας από τρεις χώρες (Πολωνία, Μάλτα, Κύπρος).

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου