top icon
Επικαιρότητα

Πάτρα-Πύργος: στην αναμονή για την τελική έγκριση

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται η τελική έγκριση από την ΕΕ για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, ενώ εκτιμάται ότι το πρώτο κομμάτι του έργου θα παραδοθεί στα τέλη του 2023.

Καθώς έγινε αποδεκτή από τη DG COMP η υποβληθείσα, από ελληνικής πλευράς Προγνωστοποίηση (Prenotification) Κρατικής Ενίσχυσης, η τελική έγκριση για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος αναμένεται μέχρι τα τέλη του χρόνου. Εντός των επομένων ημερών θα σταλεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς τη DG COMP και η Γνωστοποίηση (Notification) Κρατικής Ενίσχυσης με στόχο την έγκρισή της.

Για να μη χαθεί άλλος χρόνος (και μέχρι να δοθεί η οριστική και τυπική απάντηση από την Επιτροπή) το Υπουργείο θα υποβάλει το φάκελο της Σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος και να είναι έτοιμος να κυρωθεί από τη Βουλή. Η τελική γνωστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έλθει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το έργο θα ξεκινήσει το 2022 και το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, το κομμάτι Αχαΐα – Πύργος, θα έχει παραδοθεί τέλη του 2023. Το υπόλοιπο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2024. Ταυτόχρονα, προχωρούν και οι διαδικασίες για τα έργα οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο δρόμο, τα οποία αναμένεται να τελειώσουν μέσα στην επόμενη χρονιά. Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ