top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής – ενισχύει το μηχανισμό οδικής ασφάλειας στον Κηφισό με ειδική πλατφόρμα οδικής βοήθειας

Η πλατφόρμα συνεπικουρεί τα οχήματα οδικής ασφάλειας κλειστού τύπου, που επιχειρούν με ιδιαίτερη επιτυχία στη λεωφόρο Κηφισού εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, από 12/2021 – 11/2022, η ομάδα άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Αττικής έχει συμβάλει στη διαχείριση 1.004 συμβάντων. Από αυτά το 75 % σημειώθηκαν στην άνοδο του Κηφισού, το 62,5 % αφορούν σε μηχανικές βλάβες των οχημάτων, ενώ το ποσοστό των συγκρούσεων ανέρχεται στο 37,5 %.

accidents stats kifisos

Με αφορμή σημερινό συμβάν που έλαβε χώρα στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών που είχε σαν αποτέλεσμα την ανατροπή ενός οχήματος, την ακινητοποίηση δεύτερου εμπλεκομένου αυτοκινήτου, καθώς και τη δημιουργία ανάσχεσης στις δύο αριστερές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, η συνδρομή της πλατφόρμας υπήρξε άμεση και καθοριστική.

atixima kifisos

Το τροχαίο συμβάν εντοπίστηκε από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και ο χρόνος αντίδρασης, τόσο από την τροχαία, όσο και από τα οχήματα οδικής ασφάλειας ήταν άμεσος. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο επανήλθε σε κανονικά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα στον ένα μήνα λειτουργίας της έχει ήδη συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά. Τα ακινητοποιημένα οχήματα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία, σε συνεργασία με την Τροχαία, απομακρύνθηκαν τάχιστα.

atixima kifisos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ