top icon
Επικαιρότητα

Πώς ενισχύεται η οδική ασφάλεια στην Αττική;

Με μια σειρά έργων και μέτρων που έχει υιοθετήσει η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί να αλλάξει ριζικά το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των οδηγών και των πεζών.

Από το κεντρικό αμαξοστάσιο της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο βρίσκεται στις Τρεις Γέφυρες, επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνουν, όπου υπάρχει ανάγκη, τα μηχανήματα έργου (ειδικά πλυστικά οχήματα, σάρωθρα, βαν οδικής ασφάλειας). Τα αποτελέσματα από τις διαδικασίες άρσης βλαβών και άμεσης επέμβασης στο οδικό είναι θετικά, καθώς λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο τηλεφωνικός αριθμός 1544, στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Με αυτή την πρωτοβουλία είναι σε θέση να πραγματοποιείται άμεση επέμβαση και των οχημάτων οδικής ασφάλειας. Να σημειωθεί ότι σε 24ωρη βάση επιχειρούν στη λεωφόρο Κηφισού δύο οχήματα οδικής ασφάλειας, ενώ τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής υπάρχει σε επιφυλακή πλατφόρμα οδικής βοήθειας η οποία απομακρύνει τα ακινητοποιημένα οχήματα και διευκολύνει την κυκλοφορία.

road safety Attiki

Ταυτόχρονα σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής επιχειρούν τέσσερα ειδικά vans σε αντίστοιχους τομείς αρμοδιότητας. Τα ειδικά αυτά οχήματα εκτελούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ άλλων παρεμβαίνουν και σε εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, στην απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων, υγρών υλικών που έχουν διαρρεύσει στο οδόστρωμα, (λάδια, χρώματα). Επίσης παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης προκύψει στο οδικό δίκτυο (οδόστρωμα, στηθαία, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, απομάκρυνση παράνομων αφισών). Ταυτόχρονα διενεργούν αυτοψίες και καταγραφούν σε ηλεκτρονική μορφή, όλες τις ελλείψεις, τις βλάβες και τα σημεία που χρειάζονται συντήρηση. Με βάση το υλικό που συγκεντρώνεται γίνεται ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αποκατάστασης και επίλυσής τους.

road safety Attiki

Η ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Συγγρού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου βελτίωσης του οδικού δίκτυου της Αττικής. Επίσης, σε λειτουργία βρίσκονται πλέον οι πέντε νέες πεζογέφυρες, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Φλοίσβου και ενισχύει σημαντικά την προσβασιμότητα των πεζών. Τέλος, με βάση αρχιτεκτονική μελέτη υλοποιήθηκαν έργα ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα LED, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ