top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου

Η Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινήσει έργα βελτίωσης και συντήρησης στο οδικό δίκτυο των παλαιών εθνικών οδών Αθηνών-Χαλκίδος, Ελευσίνας–Θήβας και Αθηνών-Κορίνθου.

Η Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινήσει έργα βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών στο οδικό δίκτυο της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αντικείμενο των έργων είναι η συστηματική συντήρηση της επιφάνειας κυκλοφορίας των οδικών αξόνων του δικτύου αρμοδιότητας του Β΄τμήματος συντήρησης και κατασκευών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΙ.ΔΙ.Μ.Υ.) Περιφέρειας Αττικής, που είναι οι κάτωθι:

Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Χαλκίδος από Α/Κ Μαλακάσας μέχρι όρια Περ. Αττικής
Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής)
Παλαιά Εθνική Οδος Ελευσίνας–Θήβας (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής
Παραλιακή Λεωφόρος Βάρκιζας (από διασταύρωση προς Βάρη) – Σουνίου
Κηφισιά – Ερυθραία – Εκάλη – Άνοιξη – Οίον – Ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου – Λίμνη Μαραθώνα – Καλέτζι – Μαραθώνας
Αγ. Στέφανος – Καπανδρίτι – Κάλαμος – Αμφιάρειο μέχρι διασταύρωση με οδικό άξονα Μαλακάσα – Μαρκόπουλο – Ωρωπού
Μαλακάσα – Μαρκόπουλο – Ωρωπού – Σκάλα Ωρωπού (Παραλία)
Ανισόπεδος κόμβος Μαλακάσα – Μήλεσι – Σκάλα Ωρωπού και το διερχόμενο τμήμα μέσα από το Μήλεσι
Από ανισόπεδο κόμβο Αθηνών–Λαμίας μέχρι Βασιλικό τμήμα Τατοΐου μέσω Δεκελείας
Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας από τρεις γέφυρες έως όρια νομού Αττικής με νομό Βοιωτίας (Ασωπός ποταμός)
Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Κορίνθου από τέλος Αττικής Οδού έως όρια νομού Αττικής με νομό Κορινθίας

Ειδικότερα με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης και ασφάλειας των οδηγών προβλέπονται η συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος όπου απαιτείται, η βελτίωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, η τροποποίηση της στάθμης των στομίων των φρεατίων υδροσυλλογής καθώς και των φρεατίων αποχέτευσης όπου αυτά είναι βυθισμένα σε σχέση με την επιφάνεια του οδοστρώματος, η επισκευή και αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, καθώς και η κατασκευή τεχνικών έργων για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίστηκε στους 12 μήνες. Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ